– simphalempin.com –

Utbilda dig till möbelsnickare

Som snickare finns det många olika inriktningar att välja mellan och att tillverka möbler än en av dessa. Det är ett gammalt yrke som kanske inte är lika vanligt i dags industrisamhälle men dom finns fortfarande och det finns både kurser och hela utbildningar att gå för den som är intresserad. Kanske är du redan snickare och vill fördjupa dina kunskaper inom möbelsnickeri eller så jobbar du med något helt annat och vill byta bana i yrkeslivet.

Vad gör en möbelsnickare?

Snickare är ett brett yrke där vissa trivs på stora byggen och andra i en verkstad för mindre arbeten. Som möbelsnickare tillhör man dom sistnämnda och man bör ha känsla för detaljer när det gäller både färg och form. Man jobbar mycket med olika handverktyg och att skapa möbler är ett arbete som kräver stort tålamod, noggrannhet och precision. Man jobbar både med att skapa nya möbler men också med att reparera och restaurera gamla.

Kurser för snickare

Det finns en hel del kortare kurser att tillgå för den som har en snickarutbildning i grunden. Här får man lära sig om olika gamla hantverkstekniker kring att skapa och reparera gedigna trämöbler som funnits i hundratals år. Kurserna finns hos https://snickarenistockholm.se/ med både korta och längre upplägg där innehållet varierar. Vad man bör läsa beror till stor del på vilka kunskaper och erfarenheter man har med sig sedan tidigare. Någon kanske behöver lära sig allt som möbelsnickeri medans någon redan har erfarenheter inom yrket.

Utbildningar

Det är såklart inte bara dom som redan är snickare i grunden som kan jobba som möbelsnickare. Vid gymnasiet kan man till exempel välja ett hantverkarprogram med inriktning mot finsnickeri men för den som passerat gymnasieåldern finns även YH- och vuxenutbildningar att tillgå. Det finns även en hel del privata utbildare där vissa kräver att man har tidigare erfarenheter och kunskaper kring träteknik och andra inte. Vill man ha möbelsnickeri som hobby snarare än ett yrke finns även sådana kurser där man träffas över några helger eller vardagskvällar för att lära sig mer inom området.

En enkel sökning på nätet visar att det finns en hel del olika utbildningar och kurser inom möbelsnickeri. Dom är utformande på olika vis och man får läsa på för att hitta den som passar utefter vad syftet är. Ska man satsa helhjärtat på att starta en verksamhet på heltid eller ska man ha det som en hobby vid sidan av ett annat jobb? Oavsett finns något som passar oavsett var man bor och vad målet med utbildningen är.