Städtipsen som gör dig till hemmets städhjälte

Är du hemmets städhjälte som rycker ut i full fart när dammtussarna börjar inta hemmet eller när legobitarna invaderar vardagsrumsgolvet? Om inte så finns i alla fall ett par tips som underlättar när städning behövs. Tips som förenklar och gör städning av olika de slag lättare och snabbare.

  • Förvaringen är A och O

Förvaring är grunden som all städning vilar på. Att ha tydlig struktur och förvaring för alla saker gör det extremt mycket enklare att städa när man vill få det fint i hemmet. Ibland kan det vara svårt att se lösningarna men då är det bara att planera ett besök på IKEA där mängder av lösningar presenteras. Sällan har ”var sak på sin plats” passat bättre.

  • På med ”hjältemanteln”

Det är få som drar på sig speciella städbyxor eller städkläder men det finns faktiskt en fördel att i alla fall ha vissa speciella attiraljer. Ett tips som ibland brukar presenteras är att man köper ett verktygsbälte. Men istället för städhjälp och att hammaren hänger där inför snickeriet så finns där fuktiga trasor, rengöringsspray m.m. Allt är snabbt tillgängligt och tiden som läggs på städning behöver inte läggas på att leta efter städprodukterna.

  • Gör ett städschema

Städning kanske inte blir roligare av att du följer ett speciellt schema – men det går betydligt snabbare. Allt för många blir som en yr höna och vet varken var man ska börja eller fortsätta för att få det snyggt hemma. Men med en tydlig struktur kommer det bli lättare  med Stockholm hemstädning. Vilket rum börjar du med och var fortsätter du sen? Ska toaletterna göras rent med städhjälp först eller sist? Fundera gärna ut något att börja med där du känner dig extra nöjd och kan se resultat. Det är framförallt i början man kan behöva få extra uppskattning för att nå vidare.

  • Färgkodning gör det enklare

Rosa trasor används enbart i köket, gula på diskbänken m.m. De blå får vara nere på golvet och de röda är till toaletten… Med färgkodning blir det lättare att hålla trasorna till rätt ändamål vid städhjälp. Dessutom behöver man inte slänga dem i tvätten lika fort med Stockholm hemstädning och tanke på vad de ska användas till.

  • Identifiera städtjuvarna

I alla hem finns städtjuvar. Det kan vara enskilda personer som stökar till mer än andra men även händelser eller rum som skapar oreda. Varför lägga mer tid på städning än vad behövs? Ta bort dessa tjuvar och det blir enklare att hålla snyggt under Stockholm hemstädning. Är det ofta grusigt eller blött någon meter innanför ingången kanske det är en ny och bättre dörrmatta som behövs. Är det ofta stökigt på barnens rum kanske de behöver ha fasta städdagar och städtider osv.

  • Städa inte ensam

I flera hem är det en enda person som bär hela ansvaret för städning. En person som bestämmer när det behöver städas och sedan utför det mesta medan de andra håller sig undan. I några enstaka fall kan det vara bäst att städa själv – men i längden kan det skapa mönster som gör att ingen annan hjälper till i hemmet. Om alla hjälps åt går det snabbare och ingen behöver vara ”hemmets städhjälte”