Att anlita packhjälp till din flytt

När man flyttar så är det verkligen tusen grejer att göra och det är svårt att förstå hur man ska hinna packa allt själv. Då kanske det är värt för dig att anlita packhjälp från din flyttfirma. Det finns massor av olika alternativ att välja bland. Antingen kan du välja att ta packhjälp för hela hushållet eller bara vissa utvalda saker.

Om det är så att kostnaden inte är ett problem så är det en fördel att överväga att anlita packhjälp av din flyttfirma för hela hushållet. Din flyttfirma kan även hjälpa dig att packa upp också. Se till att du hittar en flyttfirma seriös nog att det känns okej att dom hanterar dina privata saker.

Gör en bedömning
Skicka din flyttfirma en lista på dina saker som ska du ska ha hjälp med att packa. På detta sättet kan dom uppskatta ett pris ungefär vad det kommer att kosta med packhjälpen. Skriv också upp de saker som är lite klurigare att flytta så att din flyttfirma kan räkna ett pris på dom också.

Säg också till din flyttfirma vilka saker som ska vara packade separat så att de saker som inte ska med i flyttbilen packas i samma lådor som de som ska in i flyttbilen.

Full hjälp med hela hushållet och montering.
Om det är så att du har möbler som du måste demontera vid flytt och montera på nya stället så kan din flyttfirma erbjuda den tjänsten också. En flyttfirma har kunskap om möbler och hur de ska hanteras riktigt så att inget går sönder för flytthjälp. Det är inte alltid lätt att veta hur man ska demontera en möbel. Inte heller lätt är det att förstå hur man får ihop den igen, till det kan behövas proffs!

Din flyttfirma hjälper dig att skriva på kartonger och markera vilket rum den ska ställas i när ni kommer fram, det är viktigt att vara organiserad så att arbetet så snabbt och enkelt för alla inblandade.

Om man ska anlita packhjälp av sin flyttfirma för hela hushållet beror på hur tjock plånbok man har, det kostar men det kan vara värt det då man spara så mycket tid man kan lägga på annat. Själva packhjälpen brukar tar ungefär en heldag för ett normalt hushåll.

Speciella föremål
Om du vill ha hjälp att packa av din flyttfirma men inte har råd att anlita dom för hela hushållet så kan du välja ut vissa föremål. Till exempel ta hjälp med de saker som är otympliga och svåra att packa. Din flyttfirma kommer ha kunskapen om hur man packar dessa saker. Det kan ju också innebära ömtåliga saker man verkligen vill vara säker på kommer att komma fram hela till nya hemmet.